Adevarul ne ia ochii

Tragand cu ochiul la vecinii de la Cotidianul, care merita fara discutie sa se afle printre cei din aceasta categorie, a merituosilor, tragand concluzia potrivit careia “cultura aduce profit”, Adevarul se angajeaza sa ne ofere in fiecare saptamana, la pretul de 10 lei, sub denumirea 100 de cărţi fundamentale, carti mari ale mai marilor scriitori, care, spun ei, nu ar trebui sa lipseasca din biblioteca nimanui.

Inghesuiala mare in primele doua saptamani, va imaginati, caci, daca cei de la Cotidianul dadeau la juma de pret sau gratuita cartea dintr-o anumita colectie, in prima saptamana, Adevarul vrea sa fie si mai breaz! Noi, cititorii, avem cel mai mult de castigat de pe urma competitiei, doar ca tare bine ar fi sa ne dam mielusei pe langa vreun vanzator de ziare, ca sa ne opreasca din timp cele doua carti oferite pe tava in aceste doua saptamani, caci rechinii pandesc si vor sa ne fure prada.

Eu am pus mana pe prima carte, Notre Dame de Paris- Victor Hugo, si am ramas sa pipai indelung coperta eleganta, cartonata, de un verde inchis, incinsa cu litere aurite, care protejeaza file usor galbui, pun suport atat de placut pentru literele ce urmeaza a fi citite. Mie-mi place, si daca vor reusi sa pastreze pretul, fara sa se porcoseasca, atunci e chiar excelent!

PS: observ ca multi cumparatori se framanta din cauza faptului ca nu au prins cartile gratuite, si se uita stramb la cei care au pile la chioscurile de ziare si, tupeistii, le mai si folosesc. E o chestie ce merita dezbatuta, dar nu prea aprig, pentru ca in final, totul se rezuma la a lua tu inainte de a luat altul. Punct.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s