Doua

Dup-o platitudine am simtit nevoia sa citesc o carte care se zbate putin in maini, cu personalitate, care sa aiba un suflu proaspat.

coperta1

M-am oprit initial la o comedioara simpatica,  scrisa de Wodehouse–  “Multumesc, Jeeves”. Perfecta pentru o calatorie mai lunga cu trenul sau pentru momentele in care prinzi un loc tare confortabil in metrou ori masina, si stii ca ai ceva de mers . Aventurile tanarului nobil englez Wooster, alaturi de majordomul, Jeeves, care pare sa vina cu cate- o solutie ingenioasa pentru orice situatie complicata, si are o cultura generala care sfideaza clasa intelectuala, sunt exact genul de povestioare care-ti pot lumina zilele mohorate si incolore. Scrisa intr-un limbaj inteligent si plin de umor, cu introspectii amuzante si dialoguri sprintene, carticica este un foarte bun companion pe timp de vreme rea. Este genul de literatura de care pana acum nu m-am atins pentru ca este destul de pretentioasa si parca nu mi-a venit sa fac experimente pe nervii mei, dar ma bucur ca pana la urma curiozitatea a invins reticenta. Nu lipseste din desaga atunci cand ies din casa.

coperta11

Sa zicem ca timpul petrecut afara a fost acoperit, dar cum ramane cu intimitatea caminului? Am rezolvat-o, alegandu-l pe Calvino, cu a lui “Daca intr-o noapte de iarna un calator“. M-a cucerit de la primul capitol (foarte fain scris). Este foarte interesant experimentul lui, si de asemenea frustrant! Calvino asta, sadic asa cum e el, isi supune cicitorul la stresul de a incepe de fiecare data o carte (alta decat cea care stie ca ar trebui sa fie, in stiluri si abordand subiecte foarte diferite), si de a i-o lua de sub ochi fix atunci cand lucrurile devin mai interesante. Pe firul acestui maraton de lectura, se tese o povestioara destul de misterioasa intre… un Citior si o Cititoare, care, intalnindu-se accidental la librarie- deoarece amandoi venisera reclamand “probleme” in legatura cu cartea pe care o citeau- decid sa pastreze legatura (mai mult Cititorul, hehe!), in caz ca mai apar situatii ciudate. Sunt extrem de curioasa sa vad cum se… sfarseste, daca exista vreun sfarsit. Deja am trecut prin sase povesti, si cel putin pe patru dintre ele le-as fi dorit romane, dar asta e, am intrat in joc, il duc pana la capat- dupa regulile scriitorului.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s