Cetatea Slimnic

slimnic-21

slimnic

slimnic-3

Multumesc mult de tot lui Rares pentru articolul vizual foarte frumos pe care l-a facut despre Cetate, si pentru ca mi-a amintit in acelasi timp ca am trecut si eu pe-acolo, la un moment dat.

Disclaimer: pozele-s facute cu un aparat de unica folosinta- chinezesc- pe film si sunt scanate. Valoarea lor este exclusiv sentimentala. 😀

PS: nu am putut incarca pozele cu vaca si iepurii, ca n-am acordul partilor (umane) care-au fost implicate. 😀

4 thoughts on “Cetatea Slimnic

 1. feeria says:

  ” În 1529 cetatea este cucerită de către trupele lui Ianos Zapolya. În 1602 a fost ocupată de Mozes Szekely, comandantul trupelor lui Sigiszmund Bathori. În 1658 rezistă unui asediu al comandantului turc Ali Pasa […]n anul 1706, în răscoala de sub conducerea lui Ferencz Racozi, trupele comandantului de oaste Lorentz Petri au cucerit cetatea şi au devastat-o, plecand abia în anul 1707.” (http://liviuv.wordpress.com/stolzenburg-cetatea-mandra/)
  1 din 4. O fi o medie buna din punct de vedere militar?

 2. Parca ii si vad pe cavalerii care se adaposteau aici pentru a face rost de hrana si pentru odihna. Va trebui sa merg si eu acolo sa o vad. Imi pare atat de rau ca n-am descoperit inca Romania…

 3. feeria says:

  Am trecut intamplator pe langa cetate (nici macar pe langa ea, ca e cocotata pe un dela- am zarit-o de pe drum, din mersul masinii). Nici nu stiam de existenta ei pana atunci. M-am (ne-am) oprit din curiozitate; cred ca asta a sporit mult farmecul descoperii- neplanificarea ei.
  Inca*- cuvantul magic! 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s