Stelele Moscovei pe gheata (!!!) + patinajul artistic

Exact peste o luna, in prima zi din martie (a.k.a. Martisorul a.k.a. flori si cadouase la fete a.k.a. o ocazie buna pentru o iesire in… nu?), patinoarul Lia Manoliu din Bucuresti va gazdui un superb spectacol de patinaj artistic, ce face parte din campania Arta Contra Drog (aceeasi campanie care i-a adus la Bucuresti pe talentatii balerini de la Balsoi Teatr, in toamna anului trecut). Vor fi prezenti 33 de patinatori, dintre care trei campioni mondiali. Spectacolul va avea doua parti, in prima fiind prezentat Lacul Lebedelor (toate actele) iar in partea a doua patinatorii vor arata publicului numerele de la campionatele Europene si Mondiale care le-au adus medaliile.

trio

Daca ma gandesc repede acum, doua sporturi imi par incununarea elegantei, fortei si expresivitatii- patinajul artistic si gimnastica (as trece aici si echitatia, cu plus pe eleganta si minus pe expresivitate- desi caii aia, in tacerea lor, vorbesc mai bine si mai frumos decat unii oameni). Ambele sporturi imi plac de nici nu mai stiu cand- ba chiar am avut niste tentative la gimnastica, in perioada de crestere cand ma incolaceam si ma arcuiam ca un serpisor- abandonate in favoarea altor preocupari.

Si acum mai tin minte prestatia francezului Philippe Candaloror care la un campionat mondial (? sau la jocurile olimpice? Nu mai stiu) l-a jucat pe spadasinul muschetar d’Artagnan, cu niste pasi si fandari de ramaseseram toti din casa cu gura casca, sau a unei sud-americance care dupa incheierea numarului, de bine ce se simtea, a facut nu salt inapoi de toata frumusetea (nu s-a punctat la juriu, dar la public da). Plushenko este deja legenda- din cate stiu, este singurul patinator barbat ce poate face elemente incluse in programul feminin- elemente ce necesita o flexibilitate foarte mare a corpului. Aici e la mondialele din ’99, prestand pe Hava Nagila:

Philippe Candeloror- este vorba despre Olimpiada din ’98


Spectacolele de patinaj artistic erau si prilej de pariuri- care pica, cat de rau pica, ce nota primeste. 😀 Asta era partea fun, caci admiratia, stupoarea, fascinatia in fata acelor oameni care zburau, alunecau, se iubeau, se urau pe gheata- singuri sau in pereche- erau constantele fiecarui campionat, olimpiada de iarna.

Dintre perechi, n-am sa-i uit, ooo n-am sa-i uit, pe cei doi francezi frumosi, yin-yang, apa si foc, blondul si roscata, pe care acum nu-i gasesc caci nu-mi mai amintesc numele lor. 😦 Gata, i-am gasit Anissina si Peizerat:

Nu-s frumosi? Nu-i superb patinajul artistic? Muzica, dans, poveste…

Revenind la anuntul initial, spectacolul de pe Lia Manoliu va avea loc la ora 20:00, iar biletele costa 70 Ron, 100 Ron si 150 Ron.

Anuntul initial

Biletele se pot comanda si pe internet, pe siteurile blt.ro si bilete.ro

Advertisements

6 thoughts on “Stelele Moscovei pe gheata (!!!) + patinajul artistic

 1. Loredana says:

  Pirueta Bielmann se numeste elementul acela pe care il face Evgheni Plusenko, de la patinatoarea care, desi nu l-a inventat, l-a consacrat. Se vede la 2:33 in clipul pus de tine.

  Mie personal nu mi s-a parut niciodata ca i s-ar potrivi un asemenea element lui Plusenko, dar intre noi fie vorba, nici nu mi-a placut prea tare individul ca mi s-a parut prea efeminat.

 2. feeria says:

  Loredana, multumesc pentru informatie!
  Da, e cam efeminat si olecuta ingamfat- cel putin asa-mi lasa impresia-, dar in continuare ma uimeste cand il vad pe gheata.

 3. feeria says:

  Deocamdata pe nimeni.
  Eu as vrea sa merg, dar momentan caut companioni. Sper sa nu se dea biletele pana cand ne hotaram noi.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s