Memorabil (si foarte aplicabil)

In anul 1 de master a venit un profesor din Franta. In trei ore, cat a reusit sa vorbeasca, a zis o chestie foarte tare, pe care, accidental, am si retinut-o. Indiferent cat de kinky suna limbajul lui academic, a batut fasolea degeaba.

A zis ca un individ poate face parte dintr-un grup si va fi acceptat de acesta cata vreme hraneste narcisismul grupului. Asa explica el de ce oamenii competenti, care demonstreaza ca se descurca in situatii dificile fara suportul grupului, sunt exilati si tratati cu raceala, chiar daca au rezultate foarte bune. Daca la serviciu sunt mai mult de doi- adica apare cel putin triunghiul magic- ideal ar fi sa nu dai de inteles ca te poti dispensa oricand de celelalte doua laturi, astfel incat sa formezi tu dreapta cea mai dreapta si mai scurta catre solutia buna.

Ideea din spatele enuntului era cat se poate de evidenta, doar ca imi place cum suna. Are potential de axioma.

Advertisements

4 thoughts on “Memorabil (si foarte aplicabil)

  1. Da, sa stii ca are dreptate. Am descoperit si eu asta, de foarte multe ori.
    Aici gasesc ca membrul care are ghinionul sa nu poata hrani narcisismul grupului fara sa se compromita, ar face bine pentru el sa-si gaseasca un grup mai… ‘potrivit’.

  2. feeria says:

    Privit in felul asta, grupul e un organism de sine statator. E interesant de descoperit cu ce parte a oarganismului se identifica (metaforic) fiecare membru, si, ca atare, care-i rolul lui.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s