Colectia de ciudatenii

Zilele trecute am descoperit blogul Phantasmaphile, un locusor bizar, care, insa, m-a atras (dincolo de subiect) prin interesul constant al autorului si stilul unitar si coerent de prezentare. Desi mereu ma labartez la scris, apreciez foarte mult persoanele care pot informa fara a divaga, iar autorul acestui blog informeaza foarte bine despre anumiti artisti  (nu i-as incadra pe toti la surrealism, asa ca n-o fac) cu viziuni personale cu totul deosebite- ca sa nu spun usor deviate (ori deviante?)- asupra realitatii.

Cateva– intreg blogul merita rasfoit. Unele sunt chiar uimitoare, altele aduc a kitch grotesc, iar altele sunt doar experimente interesante (cum sunt fotografiile aurelor)

04_b

Where does the natural end and the magic begin?  In Fukaya’s world, they are one and the same.

6a00d83454ed4169e201157045ac16970b

The Wonder Parlor” was created by artists Julia Westerbeke and Clare Parry and was a giant mixed media installation at The New Children’s Museum that combined black and white collage elements with pieces of vintage furniture.

6a00d83454ed4169e201156ea961c6970c

Kristin Bjornerud  “Shadow Thieves”

Intr-una din luni i-a fost dedicat un post si lui Marilyn Manson, care, cica, are talent la pictura si chiar a tinut niste expozitii. Comparandu-i creatia cu multe gasite in albumul de “arta patologica”- sectiunea psihopati- al lui Enachescu, n-am sesizat mari diferente, dar asta-i doar o “rautate” personala. Oricum, mi-au trebuit vreo 3 minute pline pana sa-mi dau seama ca nu-i vorbea de Charlie Manson, criminalul, ci de M.Mason- un alt soi de criminal, cum ar veni. Nu mai stiu unde era pictura in acuarela, dar daca se cauta, se gaseste sigur.

4 thoughts on “Colectia de ciudatenii

  1. @ feeria

    Iti sunt recunoscatoare forever pt. recomandarea acestui site. Artish contemporary stuff is my kind 🙂

    Vacanta placuta! (daca esti in vacanta), daca nu vara placuta (beware of flesh-boling temperatures).

  2. Laetitia, a fost o surpriza faina descoperirea siteului. Ce-mi place, asa cum am scris si in post, este ca autorul siteului, care se pare ca este implicat si in evenimentele de promovare ale artei- expozitii, vernisaje, ateliere de creatie-, este consecvent in prezentarea artistilor. Cand intri acolo si deschizi noul articol, stii ca vei gasi niste informatii interesante. Incep sa cred ca-mi plac mai mult blogurile specializate decat cele generale… 😀 😀
    Multumesc frumos, vacanta placuta si tie, si o vara insorita dar nu chiar atat de incinsa! (a propos de temperaturi, tocmai azi am tras o baie de radiatii si grade ridicate, ziua in amiaza mare :D)

    Diana, nonconformism vei si gasi pe siteul asta. 😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s