Z

De la JAZZ!

Imi suflecasem manecile si ma pusesem serios pe scris despre Masters of Jazz, si cum ma documentam eu pe ici pe colo despre cei ce-au cantat, strangand ba poze, ba piese, am dat peste un site al fotografului Ron HudsonJazz photography, si m-am oprit. Nu mai trebuie sa spun ca in seara asta n-am sa mai scriu despre jazz ci am sa-l ascult in continuare.

De cinci zile traiesc intr-o alta dimensiune. Pana sa merg vineri la primul concert intrasem intr-o usoara lancezeala muzicala, cam ca miorita muribunda. Ce ma surprinde mereu la jazz este ca-l regasesc la fel de familiar, si totusi mereu proaspat. Mai sunt lucruri care ma surprind mereu la jazz… cum ar fi contrabasul, saxofonul, dar astea-s povesti vechi. Legat de contrabas, am observat ce amplasare strategica are in triouri, cand se posteaza grav intre pian si tobe, amortizand din puterea si energia celor doua instrumente si mediind dialogul dintre ele. Si totusi, solourile de bas nu sunt la fel de apreciate. Cel putin nu asa cum sunt apreciate trepidatiile si ritmurile dracesti ale bateristilor.

CWD-021Jazz-Music-II-Posters

Cica jazzul e muzica oamenilor peste 30 de ani.  Poate e nevoie de peste 30 de ani sa-i intelegi toate subtilitatile, sa-i apreciezi complexitatea, sa primesti tot ce-ti poate oferi genul acesta muzical, dar ca sa-l simti si sa te bucuri de el nu cred ca-ti trebuie nici un numar standard de ani.

Asadar,  Marsalis (care a concertat in ziua trei la Masters of Jazz si de care sunt amorezata to-tal), cu ceva soft, de sfarsit de zi si inceput de viata frumoasa:

Si altele cu zZzzz…

AllThatJazz jazz

eric-waugh-jazz-it-up-i

***

Ding-Ding! Pe 6 februarie 2010 vine Chris Rea! Repet, Chris Rea! Receptionat?Sala Palatului, Bucuresti!

Where have you been?

Where are you going to?

I wanna know what’s new,

I wanna go with you…

Advertisements

3 thoughts on “Z

  1. feeria says:

    Marsalis a fost pentru mine marea surpriza a festivalului. Forta, da… in pauza eram cu creierii cam zapaciti, iar in timpul concertului atata m-am mirat… adica ma miram asa de ce pot face oamenii aia pe scena, si ma amuzam teribil cand vedeam de unde si cum incepeau piesele, si unde si cum sfarseau.
    (Bateristul era chiar dracu’ in persoana! De n-a alergat tobele alea)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s