D. Ivana

Psihologul Dumitru Ivana s-a nascut la data de 29 august 1941, a fost cadru didactic la UMF Carol Davila, desfasurandu-si aproape intrega activitate profesionala, avand o durata de peste 40 de ani, in cadrul Spitalului Clinic de Psihiatrie Prof. Dr. Alexandru Obregia.

Singurul specialist roman in tehnicile proiective si in tehnica Szondi recunoscut international, a initiat in anul 2001 crearea Asociatiei Szondi din Romania, adunand in jurul sau intregul entuziasm al tinerei generatii de psihologi clinicieni si specialisti in tehnici proiective.

Asociatia Szondi din Romania a stabilit contacte cu Institutul Szondi din Zurich, reusind afilierea la Societatea Internationala Szondi, ceea ce a condus la acreditarea asociatiei ca scoala formatoare in domeniul psihodiagnozei proiective si psihoterapiei analitice szondiene, in prezent in cadrul asociatiei derulandu-se singurul program de formare din Romania recunoscut de catre Institutul Szondi.

Prin calitatea sa umana si profesionala, psihologul Dumitru Ivana ramane un reper al psihologiei clinice romanesti si cea mai mare personalitate a psihodiagnozei proiective si psihoterapiei analitice szondiene din Romania.

In data de 3 februarie 2010, psihologul Dumitru Ivana a lasat in sufletul…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s