Cand personajul nu vrea sa moara

… Little did he know that this simple seemingly innocuous act would result in his imminent death.
– What? What? Hey! HELLOOO! What? Why? Why MY death? HELLO? Excuse me? WHEN?

Daca autorul romanului vrea sa-si ucida personajul, pentru ca nu mai are ce face cu el, s-a plictisit de el sau pur si simplu pentru ca doar prin moartea lui, povestea pe care o spune capata greutate si sens, ce-ar putea face personajul ca sa-si convinga creatorul ca inca-si merita locul intre pagini? Daca povestea devine plictisitoare, el trebuie sa fie pregatit pentru o schimbare, pentru neprevazut, pentru noutati- drumuri, iubiri, batai de inima mai puternice. Imi aduc aminte de piesa lui Baz Luhrmann- Everybody’s free, “Do one thing everyday that scares you”, iar asta poate insemna de la o plimbare cu motorul pana la a-i spune cuiva ca-l admiri.

PS: intalnirea dintre personaj si profesorul de literatura, jucat de Dustin Hoffman, e super… felul in care incep sa analizez scriitura autoarei, incercand sa-si dea seama de stilul ei, de tipul de roman pe care-l dezvolta, de intentiile pe care le are, de motivele pentru care ar vrea sa se descotoroseasca de el, sunt cautari de raspunsuri la intrebari pe care ni le punem si noi in viata noastra… de ce eu, de ce acum, de ce asa, de ce el, etc. Emma Thompson este foarte potrivita pentru rolul scriitoarei nevrotice, on a verge of a breakdown.

Advertisements

2 thoughts on “Cand personajul nu vrea sa moara

  1. Irina says:

    Ideea filmului e superba, si daca pentru o secunda fiecare isi imagineaza ca ar fi un personaj, viata n-ar mai parea atat de… de la sine inteleasa. 🙂
    Ce-ai face pentru a-ti merita viata?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s