Ted the Bellhop vs. Cal Lightman

Cu multi ani in urma, pe TVR1, am vazut o comedie traznita rau- 4 rooms se numea. Un film compuns din patreu shorturi, patru povesti care se petrec intr-un hotel in ajunul anului nou. Fiecare poveste este regizata de un alt regizor, iar pe parcurs apar multe nume mari (Madonna, Tarantion, Salma, etc.). Personajul care leaga toate povestile este Ted, martirul care-si sacrifica ziua de Revelion pentru a raspunde nevoilor nerezonabile ale catorva oaspeti dificili.

Cel mai mult imi place episodul trei– delir total! Scena finala include un pusti de 7 ani cu tigara in gura, sor-sa de cam tot pe-acolo, c-o sticla de sampanie in mana, pe Ted tragand de piciorul unei prostituate moarte indesata in salteaua patului, si cu o seringa infipta in picior si voma pe camasa… iar pe tac-su stand in prag, tinand-o de-o aripa pe nevasta-sa beata moarta.

Dar, de fapt voiam sa vorbesc despre Ted the Bellhop, interpretat demential de misto de Tim Roth. Expresiile faciale, mersul, replicile… totul au fost perfecte! Un tip mizantrop, care nu suporta oamenii dar se straduieste sa-i tolereze, care incearca sa-si faca noaptea sa treaca cat mai repede posibil, si care intra in tot felul de buclucuri- o data intr-o secta de vrajitoare care-i vrea samanta pentru un ritual de renastere, alta data in mijlocul unui schimb de focuri dintre doi soti gelosi, alta data nimerind in rolul de babysiter, iar la final, sfarsind in jocul unui teribilist al cinematografului, care se plictisea tare in penthouseul lui.

L-am revazut pe Tim Roth zilele astea intr-un serial nou, din 2009, Lie to me, in care joaca rolul unui tip super tare in depistarea minciunilor, analizand si interpretand limbajul nonverbal si paraverbal. Excentric, neortodox,dar o persoana de incredere, care pare sa ia mereu deciziile corecte! Joaca bine, serialul are o tema interesanta, un scenariu inteligent, allthough inca il astept pe House, insa nu pot scapa de imaginea lui Ted. Il urmareste pe Roth si in rolul asta, si culmea ca e vorba de detalii minore, de miscari, de anumite miscari ale corpului, de un anumit mod de a pasi, sontacait, cu un umar mai ridicat decat altul, un anumit fel de a intinde mana…. chestii pe care n-am putut sa le uit de la acea comedie incoace!

Advertisements

2 thoughts on “Ted the Bellhop vs. Cal Lightman

  1. Irina says:

    Oh, so it’s not just me… 😀
    Am ras cu lacrimi si prima si a doua si a treia oara cand am vazut ep. 3.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s