Goodbye, papa, it’s hard to die…

Am prins-o foarte tarziu, ramane  in amintire pentru voi dar si pentru noi (am mers cu voi cu masina sa ne casatorim)

(din mail trimis de mama, care-a descoperit si ea netul cu mailul, tvul online si filmuletele funny de pe youtube. Sper sa-si pastreze inocenta in ceea ce priveste pornul)

E vorba despre batrana noastra Dacie, surprinsa de niste prieteni pe ultimul drum,… de la spate asa, fara placuta de inmatriculare, cum se duce ea, saracuta. Acum e a nimanui. Doar o carcasa. Call me stupid, dar atat am fost de emotionanta… Am atatea amintiri cu si in masina asta- si au si altii atatea amintiri cu ea; m-am tot gandit din 96 si pana acum cam la cate am supus-o, si cum a stat abandonata in ultimii aproape 5 ani, ca n-a mai avut cine s-o conduca.

Unii au mers sa se casatoreasca cu ea.. altii au fost la inmormantari, altii au carat saci cu ciment sa-si construiasca case. 🙂 Si cum i-am ascuns pe verisori in portbagajul deschis cand am fost in Herastrau, sa nu ne vada politia- ca eram vreo 6 insisi inghesuiti in masina, si cum ne cacam  pe noi de fiecare data cand depaseam un camion sau cum ni se ridica portbagajul si ne cadeau bagajele pe autostrada, si pepenii, si strugurii, cand ne intorceam de la tara, sau cum am urcat noi spre muntele rosu, cam asa cum n-a putut un 4×4, sau cum se oprea ea asa, gingasa, ca o dama care vrea sa fie admirata si rugata sa porneasca….

Nu-i asa ca, intr-un fel sau altul, si noi, oamenii… [insert depressive and lacrimogenic bullshit here]

Si cand ma gandesc ca ultimele mele cuvinte au fost… “EU NU-MI IAU CARNET CA SA CONDUC RABLA ASTA! CE DRACU!”

DEPRIMANT… ATAT DE DRPIMANT… (si putin rusinos 😀 )

Advertisements

6 thoughts on “Goodbye, papa, it’s hard to die…

 1. Ei, nu ruşinos…pe de-o parte, este firesc, nu putem să ţinem de anumite lucruri la nesfârşit, pe de altă parte, te înţeleg perfect cu emoţionarea…m-am emoţionat şi eu citind 🙂

 2. Şi mie mi-a părut rău când ne-am despărţit de bătrâna noastră Dacie, acum vreo 5 ani – în cadrul programului “Rabla”… Nu era chiar rablă,dar mai avea nevoie de oarece reparaţii – şi nu mai merita să investim bani în ea.
  Dar mi-a venit să plâng când ne-am întors acasă fără ea… Era roşie şi o chema Mariţa – de când fusese implorată/somată, în timpul unei depăşiri relativ periculoase: “Hai, Mariţo, nu mă lăsa!”

 3. Irina says:

  Rontziki, e uimitor cum reusim sa punem atat de mult tin noi in lucrurile din jur, si cum incercam sa umanizam tot ce atingem…

  Vero, aceleasi disperari le aveam si noi cu a noastra! 😀 Nu stiu daca in ziua de azi, soferii mai vorbesc cu masinile lor asa cum vorbeam nou cu martoagele noastre! :)))

  Inainte de Dacia am avut experienta cu Lastunul lui unchi-miu… alta masina deosebita, dupa care-am suferit. 😀 Taica-miu, pentru ca are cam 1,97 inaltime, trebuia sa scoata scaunul din fata si sa stea pe bancheta din spate ca sa poata incapea in masina. :)) Din fericire scaunele erau montat pe niste sine… ce masina! Transformer, nu alta!

 4. Irina, mi-ai adus amintiri cu Rosioara, o Dacie visina-putreda (tata a invatat sa diferentieze nuanta de rosu din cauza masinii). E comic si ironic ca oamenii isi amintesc cu nostalgie de nervii si dracii pe care le-au avut cu Daciile, de solidaritatea care se crea cand unui strain nu-i mai mergea ceva, de cum se ingramadeau copiii sa mearga cu o Dacie noua…
  Masinile astea aveau un farmec – erau creatoare de emotii. Frustrari (iar a inghetat apa, s-au stricat bujiile, mi-a picat motorul etc.), fericiri (a porniiiit!, am bagat 10 oameni in masina), azi am voie s-o plimb, a mea e mai curata sub capota decat a ta. Legau oamenii. Cum suna ‘Dacia, bonding people through countless emotions!”?

 5. Irina says:

  Xelomon, dar suna chiar frumos! Dacia asta provoaca cele mai variate emotii… de la nervi, disperare, draci, pana la mila si recunostinta. 😀 Conducatorii de Dacii sunt mai complecsi emotional decat ailalti! 😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s