Despre carti si filme ciudate

(1) Leapsa de la Adina (mersi!)- chiar, prima leapsa pe anul asta. (Trosc-trosc, degetele)

1. Aţi folosit vreodată o carte la altceva decât pentru lectură?

Dap. In afara de clasicele suport de pahar, suport de farfurie, am mai folosit cartile si ca rezematoare de tigara- as fi folosit marginea de la birou daca nu ramaneau urmele alea negre. In general se nimereau carti cu coperte din carton. Ca fumatoare am avut niste obiceiuri extrem de proaste si variate.

Dar a propos de suport, intr-o perioada- liceu- camera mea era conceputa ca o camera de studiu, cu canapea in loc de pat. O canapea extensibila. De la atata hatanat, s-a stricat canapeaua iar cand ateriza prietena mea cea mai buna si ramanea peste noapte, trebuia sa propteasca partea extensibila de un morman de carti, printre care baza erau dexul, un manual foarte mare de conversatie in franceza, si balzacuri. Multe, multe… balzacuri.

2. Vi s-a întâmplat să citiţi vreo carte doar pentru că o citise persoana iubită?

Da, sau persoane indragite. Mai ales in liceu. Era efectul: “vreau sa cunosc tot ce-i place lui, pentru ca altfel sa ma simt mai aproape de el si sa-l inteleg mai bine”. Da… 🙄

3. Aţi avut vreodată prejudecăţi care să vă împiedice să citiţi o anumită carte?

Da, de exemplu seria Harry Potter- n-am citit decat un volum- romana- si nu mi-a placut. De fapt, nu-i tocmai raspusul corect, ca pana la urma am citit. Nu stiu, nu-mi vine in minte acum. Ah, ba da. Stiu niste carti pe care nu le-as citi pentru ca nu ma incanta scriitorii. Desi nici genul cartilor nu mi-e pe plac. Nu stiu. Inca nu mi-e clar raspunsul la intrebarea asta.

(2) Tot via Adina, urmatorul foarte tare site: 366 Weird Movies

Am gasit o sumedenie de filme interesante si bizare, cu reviewuri complexe. Pe multe le-am recunoscut si le-am si vazut (Gothic – 1986, Suspiria, Inland Empire, Delicatessen, Jacob’s Ladder, Repulsion, Don’t look now, si altele).

Sunt pe cale sa descopar Kontroll


si Valerie and her week of wonders (O Alice ciudatica)

Oh, un comentariu foarte simpatic gasit la filmul Archangel:

Nothing profound to say here, but as I re-watched this last night something struck me as odd; Why are rabbits the animal of choice for weird movies? Think about THE LIST…rabbits invade the trenches in this movie, one comes across THE BEAST OF YUCCA FLATS, and then we have Frank the Rabbit in DONNIE DARKO, the costumed bunnies in the “sitcom” of INLAND EMPIRE, and the pink bunny ears worn by the kid in GUMMO. You’d think something so cute wouldn’t end up as nightmarish cinematic critters. If I want a weird Halloween costume this year I think I’ve found it. Never…ever…cross paths with the rabbit known as Tim. RUN AWAY!! RUN AWAY!!!!!!!!!!!!!!!

Advertisements

9 thoughts on “Despre carti si filme ciudate

 1. Irina says:

  N-aveam taburete mic, iar volumele alea cartonate si batoase isi faceau de minune treaba. Asa am si citit “Educatia sentimentala” de Flaubert. Altfel nu stiu daca-mi nimerea in maini cartea. 😀

 2. “Mai ales in liceu. Era efectul: “vreau sa cunosc tot ce-i place lui, pentru ca altfel sa ma simt mai aproape de el si sa-l inteleg mai bine”. Da… :rolleyes:”

  it’s ok, we all do that silly thinking at some point

  Concerning rabbits, let’s not forget about…

 3. Irina says:

  Woooo killer rabbit! :))

  Si o facem in continuare, doar ca mai subtil si mai putin disperat ca in adolescenta. E dragut si prostesc si frumos si a waste of time uneori. 😀 But we do it. (Asta-mi aduce aminte de o faza super gretoasa din Scarry Movie 3, parca: “I don’t know what this is but I lick it anyway” =))))
  sau lipitul limbii iarna de barele de metal.. e irezistibila dorinta.

 4. yes, or maybe the next time i try to understand somebody i’ll just make them do the Jung-Briggs-Myers test or something. that would solve a lot of sh*t anyway 🙂

 5. Irina says:

  Da, si eventual pe calculator, ca sa nu interefere relatia examinator-testat cu rezultatele. 😀 Dar daca rezista si la “fa trei copaci” si “ce vezi in plansa asta?”, she’s a keeper!

 6. cu pla 🙂 chiar ma gandeam zilele trecute la imaginea iepurelui in cinema, bine eu am pornit de la alta sursa, anul iepurelui in china si am ajuns tot la donnie darko, inland empire si holy grail, ps interesante si neortodoxe intrebuintari mai dai cartilor 😛

 7. Irina says:

  Iepurele e gingas si fricos si e cu atat mai misto sa-l pui in ipostaze d-astea scandalos de violente si bizare. 😀 Adevarul e ca atata dragalasenie e suspecta… si nu aduce mereu chestii de bun augur.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s