Meanwhile in Cairo

Pentru un “caliubitor”, cum ar spune un prieten strain de limba romana dar care-a surprins bine esenta lucrurilor, pasiunea pentru cai este undeva la granita dintre gratie si disperare. Gratie din momentul in care il poate fotografia, atinge si mangaia in voie, si pana cand se suie pe el, iar disperare cand se da jos si isi ia la revedere, asteptand sa stranga bani pentru viitoarea sedinta de calarie.

Situatia cluburilor de echiatie, din perspectiva numarului lor in crestere din ultima perioada, este incurajatoare, situatia materiala a pasionatului de rand e jalnica. O sedinta de calarie de 45 de minute porneste de la 80 de lei. Rapid iti dai seama ca una pe saptamana nu e de ajuns pentru a invata ceva, dar mai multe te-ar cocosa de bani. Echipamentul? Costisitor chiar si la cele mai ieftine preturi: toca, chapi, cizme, pantaloni, manusi.

Dar este extrem de greu ca, odata ce apuci pe drumul asta, sa te intoric, sa zici:am facut-o si pe asta, macar stiu cum e. Este aproape imposibil sa iti mai imaginezi un weekend in care nu simti miros de piele de cal, nu mangai un bot curios, nu striga cineva la tine, de jos: Ia scara la varf, tine calcaiele jos, ia darlogii in mana! (am zis bine “aproape imposibil”- de cele mai multe ori calitatea indoielnica a oamenilor te determina sa-ti reconsideri prioritatile)

In timp ce bani multi se investesc in cluburi hipice, oameni cu bani se dau pe cai scumpi si oameni iubitori incearca sa petreaca atat cat e posibil de mult timp cu caii, in Cairo, Egitp, exista aceasta asociatie, Prince Fluffy Kareem, care face minuni!

Pe contul lor de Facebook au strans de-a lungul timpului zeci de povesti- majoritatea de succes- ale cailor de povara care au fost salvati de membrii acestei organizatii care-a crescut si are din ce in ce mai multi sustinatori. Exista mai multe modalitati prin care organizatia poate fi ajutata, si implicit caii de care se ocupa (cai, camile, magari): donatii singulare, donatii sub forma de abonament, sau pur si simplu te poti oferi sa acoperi o parte sau toate cheltuielile ingrijirii calului pe care ti l-ai ales. O poti face singur sau impreuna cu alti oameni. Solutii exista, mai trebuie hotarare.

Aici este povestea in imagini a iepei Susu. Rasfoind intr-o noapte postarile lor, nici nu mi-am dat seama cand s-a facut 4 dimineata si se anunta deja ziua de munca. Asta si datorita faptului ca cei care scriu pe contul asociatiei sunt chiar aceia care se si ocupa de cazuri, sfidand legile marketingului, ca sa vezi! demonstrand inca o data ca o asociatie se infiinteaza din pasiune si niciodata nu vei putea angaja un om din exterior care sa vorbeasca mai bine decat a-i face-o tu despre munca ta. Daca nu stii sa spui povestea, inveti, repeti, pana iti iese bine.

10570395_772637222782089_8960165432181442051_n

 

 

One thought on “Meanwhile in Cairo

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s