Povestile ne reintregesc

… o idee frumoasa, regasita si in micuta bijuterie de carte “Si v-am spus poveste asa. Aventurile cailor nazdravani rememorate de ei insisi”. Cumparata din pura intamplare la targul Gaudeamus, atrasa fiind de subtitlu, carticica s-a dovedit o surpriza extrem de placuta. bookpic--si-v-am-spus-povestea-as-17647Un calut nazdravan, nascut din galop, hranit din galop, din cauza unui blestem, ramane in slujba spanului Jumatate Om, care i-a injumatatit si lui fiinta, ca sa fie de-o seama. Cand prietenii lui, caii nazdravani, incearca sa-l salveze, isi dau seama ca doar povestindu-i intamplarile lor extraordinare alaturi de eroi, calutul isi poate recapata trupul si scapa de sub influenta lui Jumatate Om.

Basme vechi sunt repovestite intr- un fir narativ nou, dintr-o perspectiva amuzanta si cred ca mai realista cand vine vorba de vitejia omeneasca. Suntem suma povestilor pe care ni le spune zi de zi despre noi, si pe care le ascultam de la ceilalti. Despre noi, despre lume.

Cartea este, cum altfel, completata de ilustratii foarte frumoase de Mircea Pop, care mi-au amintit de ilustratiile lui Vasile Olac pentru “Peripetiile Alisei in Tara Minunilor” si “Muzicantii din Bremen” (din colectia veche Ion Creanga).

4597746959_707550894c_z

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s